Főoldal Termékek Infra fűtés rendszer

Infra fűtés rendszer

Fűtsön, energia takarékos infra fűtéssel

A nanonap infra fűtő fólia a nagy hatékonyságú hősugárzás elvét használja. Ez egy modern elektromos fűtési rendszer.Működése során kellemes komfort érzetet biztosít hatósugarában. Minden típusú épület fűtésére alkalmas. Garázsok, üzlethelyiségek, irodák, csarnokok, kórházak, mobil épületek..stb. Gázkazán helyett használjon villanyfűtést
Infra fűtés rendszer

Megrendelés »

Termék vásárlás »

Az elektromos fűtés a jövő fűtése? 

Az alábbiakban megpróbálunk erre a kérdésre választ adni, illetve a technikai háttérről is említést teszünk.

 

Miért éppen infra?                                Infra padlófűtés

 

Az infra fűtőfilm működése során a felületén képződött hőt 7-10 nanométer hullámhosszúságú infravörös sugarak által bocsátja ki, ezek pedig – a hagyományos fűtési rendszerekkel ellentétben -  a légkör helyett inkább a szilárd testeket melegítik. Ezek az emberi testben is hasonlóképpen viselkednek, itt a hősugárzás akár 95%-a is hasznosul. Az 1970-es évek óta gyógyászati célokra is használják.

A fűtőfilm hatásfoka kiemelkedően magas, megközelíti a 100%-ot.

 

Kiépítési lehetőségek 

 

Infrafűtés infra fűtőfilm

 

A kivitelezés egy szén alapú réteget jelent, melyet a külső behatásoknak jól ellenálló PET-fóliába van belesütve. Mivel a film technikailag igen vékony, 100 m2 körülbelül 35-40 kg, így a kiépítése szinte bármilyen felületre megoldható.  

                                                                                 

                                                                                Infra fűtőfilm kapcsolási vázlatrajz

   Infra fűtőfilm

 

 

A kiépítésnél figyelni kell az esetleges erős fizikai sérülések elkerülésére. Ellenálló képességét jól tükrözi, hogy 4-6 cm aljzat beton vagy esztrich alá is betehető, természetesen megfelelő rétegrend esetén. 

 

Sugárzási szöge hőkamerás mérések alapján valahol 35-45 % közt van, ami lehetővé teszi, hogy 40-50%-os beépítésnél is kellemes komfortérzet alakuljon ki.

 

 

A kiépítés helye alapján megkülönböztethetünk padlófűtést, illetve fal- és mennyezetfűtést.

padlófűtés nagy felületű, alacsony hőmérsékletű fűtés, az alacsony hőmérsékletű rendszerek minden előnyével (egyenletesebb hőmérséklet-eloszlás a szobában, kevésbé alakulhat ki kellemetlen huzat, alacsonyabb szobahőmérsékleten is kellemesen érezzük magunkat).

infra padló fűtés                       infra fűtés

Infra fűtés Hideg burkolat alá építve                       Infra fűtés laminált  burkolat alá építve     

 

Fal- és mennyezetfűtésnél a hőérzet nagyon kellemes.  A fal- és mennyezetfűtés nagy felületű és alacsony hőmérsékletű, szintén az alacsony hőmérsékletű rendszerek minden, az előbbiekben felsorolt előnyével.

 

Előnyei

 

Az infra fűtőfilm használatának előnyei a hagyományos fűtésrendszerekkel szemben:
-    egyszerű és gyors kivitelezés;
- gépészeti elemek hiánya, hiszen nem szükséges hozzá fűtőközpont és csővezetékrendszer;
-       nem igényel karbantartást;
-       élettanilag kedvező;
-       a szálló por mennyisége alacsony;
-       egyenletes hőátadás;
-       szinte bármilyen dőlésszögű felületen kivitelezhető;
-       gyorsan reagál a hőmérséklet változásaira, jól szabályozható.

 

Ezen felül kétségtelen előnye, hogy megújuló energiával párosítva az üzemeltetési költség is minimalizálható                                                                       . Napelem rendszer 

 

Az általunk forgalmazott technológia minőségét a Daewoo garantálja, a CE tanúsítványt ide kattintva tekintheti meg.

 

Alacsony beruházási költség
 
Az infrafűtések előnye, hogy gyorsan és alacsony költségek mellett akár építési és bontási munkálatok nélkül kialakíthatók. Minél alacsonyabb az épület energiaigénye, vagyis minél korszerűbb anyagok és technológia és hőszigetelés felhasználásával épültek annál kevesebb és kisebb teljesítményű infra fűtőfilm, vagy infrapanel elegendő az önálló fűtésrendszer kialakításához. Régi építések esetén  azonban nagyságrendileg kedvezőbb a beruházás a hagyományos fűtés rendszerekhez képest.
 
 
Egészséges
 
A Nanonap nfrafűtés nem szárítja, nem keringteti a helyiség levegőjét. Az infra hőfólia működése során negatív töltésű ION-okat (ANION EFFECT) állít elő melyek  tisztítják és fertőtlenítik a helyiség levegőjét. A sugárzó hő számtalan egészségre jótékony hatással bír.
 
Bárhol kialakítható
 
A megfelelő teljesítmény méretezés mellett minden ismert épületszerkezet önálló vagy akár kiegészítő fűtéseként alkalmazható. Könnyedén építési és bontási munkálatok nélkül kivitelezhető
 
Ha az elektromos fűtés számlánkat a gázhoz képest szeretnénk hasonlítani, akkor sajnos az elektromos fűtés használata még mindig többe kerül mint egy modern gázfűtőkazán, vagy hő szivattyús rendszer használata.  A bekerülési érték viszon 2/3 -a  egy komplett gázfűtés rendszerhez képest. Napelemekkel kiegészítve az elektromos fűtés rendszerünket viszont akár 0 fűtés rezsi költséget tudunk kihozni.
 

Elektromos infra padlófűtés


Letölthető dokumentumok

Infra fűtőfilm termékleírás, telepítési útmutató

« Termékek

Nyomtatás

Nanonap KFT

Ábel István

6726 Szeged
Temesvári krt 26.

E-mail: arajanlatkeres@nanonap.hu

Mobil: +36 70 637 9491

Hírlevél